Thuis Nieuws

Het voordeel van zelfbedieningskiosken in de ziekenhuizen

Certificaat
China Shenzhen MingTech Co.,Ltd certificaten
China Shenzhen MingTech Co.,Ltd certificaten
Ik ben online Chatten Nu
Bedrijf Nieuws
Het voordeel van zelfbedieningskiosken in de ziekenhuizen
Laatste bedrijfsnieuws over Het voordeel van zelfbedieningskiosken in de ziekenhuizen
  1. Kostenvermindering

  Uitvoerend zelfbedieningskiosken in de ziekenhuizen kan kosten voor de faciliteit drukken, die toelaten om hosptial te bewaren van het gebruiken van drukpagina, indienend de vormen, en die patiënten te laten snel op berichten op dat bijzondere patiënten kijken zonder het hebben van soort door stapels en kabinetten administratie. Voorts met zelfbedieningskiosken, brengen de verpleegsters minder tijd doend het grootste deel van de administratieve plichten van het ziekenhuis en meer tijd door die zorg verstrekken voor patiënten.

 

 

       2. Geduldige tijdenspaarder

 

De behoefte om document vormen in te vullen is vervangt met gemakkelijk-aan-in werking stelt digitaal weergegeven systeem. Normaal moet het administratieve personeel informations van de patiënten manueel registreren en de aangewezen medische afdeling vinden die aan de de gezondheidszorgbehoeften van de patiënten zal neigen. Dit proces kan worden geëlimineerd aangezien de zelfbedieningskiosken het gemakkelijker maken om geduldige informatie in te schrijven en te verifiëren door een Identiteitskaart eenvoudig te jatten.

 

 

       3. Met de hand gemaakte Foutenmoordenaars

 

Soms gebeuren de fouten. Gebruikend high-tech die Kioskenhulp verminder gegevensinvoerfouten door een administratief personeel toevallig worden gemaakt. Door het indienen van de elektronische portefeuille aan patiënten crowdsourcing, worden de kansen van fouten verminderd aangezien zij gewoonlijk besteden in het krijgen van de beste behandeling voor zich zijn. De dubbele toestemmingsvormen en de medische gegevens die in het systeem (HAAR) gaan zullen niet waarschijnlijk niet gebeuren zoals het apparaat eenvoudig om een het ziekenhuispersoneel zal te alarmeren als zij een bestaand verslag in hun systeem hebben.

 

 

        4. De betalingswijzeverbetering

 

De kiosk laat bindende patiënten toe om tot Web-based portaal tussen betaling en patiënt toegang te hebben. De patiënten kunnen hun medische rekening betalen door Cr-intopaymentsysteem van de kaartinformatie eenvoudig te jatten of op te nemen. Het apparaat ook imform de patiënt van om het even welke uitstaande saldi, print out betalingen medische certificaten, evenals deelt het ziekenhuis mee als om het even welke patiënt het facturerings kwestie van het systeem heeft geproduceerd.

 

 

Bartijd : 2021-07-09 15:29:04 >> Nieuwslijst
Contactgegevens
Shenzhen MingTech Co.,Ltd

Contactpersoon: Mr. Shaldon XIE.

Tel.: 13528339846

Direct Stuur uw aanvraag naar ons (0 / 3000)